Утринава, граѓани од поголем дел на Скопје пријавуваат дека немаат струја. Жители на Карпош,Дебар Маало, од реонот од Католичка црква,Буњаковец, се разбудија ...
| | веќе видена

Свечена изјава дека во вршењето на функцијата јавен обвинител ќе го почитуваат Уставот и законите и дека непристрасно и одговорно ќе ги заштитуваат слободите и ...
сите 3 | | | веќе видена

Во рамки на залагањата на општина Дeбар за подобрување на условите за работа на Територијалната противпожарна единица, интензивно се работи на реализацијата на ...
| | веќе видена

По повод 25-годишнината од оформувањето на институцијата Народен правобранител, Делегацијата на ЕУ во соработка со Првата детска амбасада во светот ...
сите 4 | | | веќе видена

Понудата се состои од 4.674 отворени работни позиции, а во Агенцијата за вработување шанса бараат 107.588. На списоците се и 13.251 лице кои осум, па и повеќе ...
сите 2 | | | веќе видена

Од јануари лани до крајот на мај годинава се издадени лиценци на 486 централи за производство на електрична енергија од обновливи извори со вкупна инсталирана ...
сите 13 | | | веќе видена

 Посебно е актуелно за секоја пропуштена можност за вработување, да ги обвиниме „провинцијалците“ дека за мала плата прифаќаат да работат и дека заради нив ...
| | веќе видена

На 7 Јуни