Суперхикс на 3-ти март 2019 година во МКЦ, Скопје, на свој начин ќе прослават 25 години од својот прв настап во некогашниот Доорс во Дебар Маало, Скопје. Банда ...
сите 8 | | | веќе видена

Многу долго време ми требаше за да стасам до ова што сум. Обично сите прават некакви револуционерни чекори на млади години. Ете, мене к’сметот не ми бил таков. ...
| | веќе видена

Кината во градот Скопје во периодот меѓу двете светски војни, претставувале најинтересна и најомилена забава на скопјани. Со појавата на тонскиот филм, кината ...
| | веќе видена

Ако во Скопје во 20-те години од минатиот век имало над 300 угостителски објекти(ашчилници,кафеани,бордели,коцкарници.....места со разна музика за забава-од ...
| | веќе видена