Еве некои народни верувања од дебарско Џепиште. Некои се карактеристични за селото, а некои заеднички со народните верувања од Дебар. Секоја куќа во вртот ...
сите 2 | | | веќе видена

На патот Дебар – Маврово, во чудесната живописна природа, на брегот на Дебарското езеро се наоѓа малиот рај на земјата – манастирот “Свети Горѓи Победоносец” ...
| | веќе видена