Зад Слајс, иновативната стартап компанија која стана вистински профитабилен бизнис во САД е Илир Села, роден во Дебар, но израснат и образован во САД. Во 2009 ...
| | веќе видена

Вредните раце на сестрите од манастирот „Свети Георгиј Победоносец" во дебарското село Рајчица, изработија златовезена плаштаница со Христовото тело положено ...
сите 3 | | | веќе видена