Поради покачувањето на цените, и Албанците од Албанија почнаа да купуваат храна и гориво во Северна Македонија. Викендов забележан е голем проток на граѓаните ...
| | веќе видена

Македонските фармери ги изгубиле Италија и Грција, како традиционални пазари за извоз на јагнешко месо, покажуваат податоците на меѓународната веб-страница ...
сите 6 | | | веќе видена

Неколку настани се запишани во македонската понова историја, што се случиле на денешен ден, меѓу кои е загинувањето на двајца македонски патриоти од Егејска ...
| | веќе видена

„Бугарскиот државен патриотизам и македонскиот патриотизам се две нешта, коишто не само што немаат ништо заедничко, туку се и сосема противречни.“ – ова го ...
| | веќе видена

Учениците од дебарското општинско основно училиште „Пенестија“ уште еднаш ја покажаа нивната хуманост, организирајќи акција а со собраните средства израдуваа ...
сите 2 | | | веќе видена

- Честит светиот месец Рамазан. Алах да ни ги прифати нашите молитви и сите да имаме благословен месец. Ви посакуваме лесни пости, посакаа од муфтиството. ...
| | веќе видена

Да се потсетиме на она што нашите предци го имаат вградено во документите на Македонското востание од 1878 г. во Кресна, Крушевскиот манифест и АСНОМ! И сега ...
| | веќе видена