Кисело, слатко, солено, горчливо и луто: Добредојде Македонија и Институтот Конфуциј не поканија на настанот „Чај и традиции“

Кисело, слатко, солено, горчливо и луто се петте основни вкусови на кинеската кујна, па затоа најпопуларната мешавина на зачини во Кина е онаа со петте зачини ...
| | веќе видена | слични

Со својата посветеност и упорност тој зад себе остави импозантен научен корпус и беше еден од најплодните научници од помладата генерација во својата област. ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Историјата на македонскиот народ и воената историја на Македонија беше во фокусот на истражувачката дејност на професор д-р Александар Стојчев (1975-2021), кој ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Проф. д-р Оливер Бакрески, редовен професор на Институтот за безбедност, одбрана и мир, денеска е избран за декан на Филозофскиот факултет на Универзитетот ...
| | веќе видена | слични

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ја отвори вратата за средношколците. Се презентираат студиската програма, можностите за студирање, а бизнис-заедницата нуди ...
| | веќе видена | слични

Останато

До Државната изборна комисија (ДИК) до овој момент пристигнати се 17 приговори кои се однесуваат на постапката за сумирање на резултатите од парламентарните ...
сите 302 | | | веќе видена

Можам да кажам дека во првите 100 дена имаме многу амбициозна агенда за која што веќе се подготвувавме, но не сакавме да ја експлоатираме во кампањата. Денеска ...
сите 218 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Кисело, слатко, солено, горчливо и луто: Добредојде Македонија и Институтот Конфуциј не поканија на настанот „Чај и традиции“

Од:
До кого (е-маил):
Порака: