Арт Кујна

Нејзините лисја ги нанесуваме на изгореници и повреди, додека мамурлакот го лечиме со расол, но лековитите својства на зелката се многу пошироки од овие ...
сите 46 | | | веќе видена

Со оглед на тоа што, за разлика од порано, последниве години стана вистинска реткост да најдете кафуле или ресторан во кој ќе сакаат да ви направат турско ...
сите 4 | | | веќе видена

Како да ја направите кората од лебот крцкава? Лебот пред печење премачкајте го со млака вода во која сте додале малку масло или изматено јајце. А ако сакате ...
сите 5 | | | веќе видена

После подолго време и ланското одложување заради пандемијата утре стартува петтото издание на Скопски вински салон Винодонија 2021. Мини јубилејното издание на ...
сите 20 | | | веќе видена

Нашата соговорничка е економистка по професија, музичарка во душа, ракотворка во тело. Вака се опишува себеси и додава дека и сега и отсекогаш била во игра со ...
сите 30 | | | веќе видена

Пиварките се едни од најубавите старински домашни колачиња, едноставни по состојките, како и сите колачи кои ги правеа нашите мајки и баби, но незаменливи по ...
сите 89 | | | веќе видена

Иако со векови е популарна во различни култури, ферментацијата на храната неодамна стана „модернa“ занимација за сите оние кои се посветиле на учење и готвење ...
сите 83 | | | веќе видена

next