Ако не знаевте досега, има најмалку пет причини поради кои треба да почнете да пиете чај од шипки во иднина. Тој е еден од највкусните чаеви кои во голема мера ...
Традиционалната кинеска медицина вели дека е многу важно да се потопат бадемите во вода преку ноќ и потоа да се јадат излупени наутро, а еве и зошто! Танинот ...
Основни состојки: 125 г ливадски мед 125 г путер Додаток по желба: 1 лажица полен 50 г црно чоколадо Приготвување: Во мал сад изматете го со миксер путерот кој ...
Јајцата што ви останаа од Велигден можете да ги искористите во најразлични здрави и вкусни рецепти. Пилешка салата Состојки: зелена салата 300 г варено бело ...
Цвеклото, како и сите други корени, е една од најевтините и најздрави намирници и освен што кога ќе го ставите во салата ќе ги обои сите други состојки кои ...
Ако претеравте со јајца за Велигден, не се загрижувајте премногу. Не е секој ден Велигден, но откако ќе се одморите од јајцата, не чекајте до следниот ...
Обично ги јадеме ротквиците такашто ќе ги исечеме црвените топчиња на тркалца и ќе ги ставиме во својата зелена салата, а периодов после Велигден, во својата ...
Eве неколку зачини за кои е докажано дека имаат одлично антиинфламаторно дејство, со што се намалуваат хроничните воспаленија во организмот, а резултатот се ...
Бројни студии покажуваат дека акумулацијата на маснотии во пределот на стомакот ги зголемува здравствените ризици. Ова особено се однесува на луѓето со вишок ...
Насолзени очи, слабост, кашлица, затнат нос, црвенило, сите овие симптоми се јавуваат кај луѓето кои страдаат од алергии. Тие предизвикуваат непријатности и на ...
Најчесто, кога готвиме наидуваме на потребата да ја одредиме тежината на намирниците од око. „Ставете 250 мл вода, додадете 50 мл млеко, 5 г масло“. ...
И солено и слатко, за сечиј вкус. Состојки: 300 мл млеко 600 г брашно 1 јајце и 1 жолчка 50 мл масло 1 лажичка шеќер За слатка варијанта: џем по ваш избор За ...
Од древно време, ајурведските лекари користат семе од лен за чистење на бубрезите. Неопходно е да се земе една лажичка семе од лен во чаша вода и истата да се ...
Дали нашите предци јаделе поздрав леб од нас? Дали лебот што го јадеме денес е здрав како некогаш? Дали пченицата од која денес се прави брашното е квалитетна ...
Охриѓанецот Димитар Јовчески кој сите во градот, како што вели, уште од дете го знаат како Мики, е дипломиран менаџер по царина и шпедиција, но никогаш не го ...
Дали верувате во љубов на прв залак? Нашите пријатели од @dm.Makedonija се сигурни дека веднаш ќе се заљубите во овој превкусен полнет сладок компир, на веган ...
Кога некој слабо јадеше па драстично ќе ослабнеше, постарите обично велеа: ‘Ццццц, се испостил човеков’. Да си помисли човек дека ако е на нешто посно, гладен ...
Наскоро ќе го прославиме најголемиот христијански празник Велигден, а само два дена претходно ќе уживаме во омилениот обичај – боењето на велигденските јајца. ...
Дури и во ресторан можете да јадете со раце, но само некои јадења. На пример, ако јадете ракчиња, слободно оставете го приборот, пишува новиот британски водич ...
Бадем, овесно, кокосово – има многу вкусни и здрави алтернативи на кравјото млеко. Свесни за здравствените придобивки, но и позитивното влијание врз животната ...